רטבים לסלטים
רטבים לסלט שעושים את כל ההבדל בין סתם סלט לסלט טעים
רוטב לסלט ירוק .
הרוטב הזה מתאים במיוחד לעלים ירוקים ,וסלטים המכילים כרוב .
רכיבים :
1 כף חמאת שקדים
מיץ מחצי לימון
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1 כף מייפל / סילאן - יהפוך את הרוטב לכהה / דבש למי שאינו טבעוני.
1 כפית חרדל דיג'ון
1-2 שום כתוש
1-2 כפות מים
להכניס הכל לצנצנת ולנער היטב עד לאיחוד הרכיבים .
אני אישית מעדיפה לטחון הכל יחד בבלנדר מוט או בבלנדר קטן .
רוטב " מיונז :
רוטב מצויין לירקות שהם קשים כמו סלט כרובית חתוך גס , הרוטב הזה יכול לשמש גם כממרח , הוא פשוט נפלא .
רכיבים :
1 כף זירעי פשתן גרוסים
2 כפות מים
1 כף מייפל
1 שן שום כתושה
1 כפית חרדל
1 כף חומץ
2 כפות מיץ לימון
1 כפית מלח
2 כפיות רוטב סויה תמרי או יאמסה
אופן ההכנה
להשרות את זירעי הפשתן בתוך המים למס דק'
להוסיף את שאר הרכיבים לתוך צנצנת כולל זירעי הפשתן ולטחון הכל יחד , הרוטב מסמיך ונראה כמו מיונז .
אפשר להשתמש ברוטב כממרח או למרוח בתוך סנדוויץ ואפשר להכניס לתוך סלט המכיל , כרובית / כרוב/ כרוב ניצנים .