קינוח ג'לי דל פחמימה
הג'לטין הוא חלבון המורכב מקולגן – פרוטאין טהור , הוא עשוי או מעצמות דגים או מעורות ועצמות של בעלי חיים .
הוא חסר צבע ונטול טעם והעובדה שהוא ממצק נוזלים שונים הופכת אותו גם קל לצריכה וטעים .
הג'לטין מכיל 18 חומצות אמינו ועשיר בחומצות האמינו , פרולין, אלאנין , גליצין ארגנין ועוד
מה צריך
15 גרם ג'לטין ( מהסופר)
75 מ"ל מים
500 מ"ל מים רותחים
1 תיון - פטל / היביסקוס (לצבע )
2 כפות סוויטנגו / מונק פרויט או כל ממתיק אחר שאתם אוהבים
תבנית סיליקון מחולקת לריבועים או תבנית 25סמ X25 ס"מ
אופן ההכנה
לערבב את הג'לטין עם 75 מ"ל מים בכוס ולתת לו לנוח 10 דק' שיספח את הנוזלים
בקערה נפרדת למזוג את חצי ליטר מים רותחים יחד עם התיון ולהמתין שהצבע יירד מהתיון
להוסיף את הסוכר / ממתיק ולערבב עד המסה .
להכניס את כוס הג'לטין למיקרו בדיוק ל 10 שניות שיתחמם ויימס ולצרף אותו לתוך הקערה עם החליטה ( להוציא את התיון כמובן )
למזוג את הנוזל לתוך תבנית סיליקון עם השקעים או לתוך תבנית 25*25ס"מ
להכניס למקרר ל - 4 שעות או ללילה .
אפשר לחתוך לקוביות את הג'לי בתבנית או לחלץ את הסוכריות ג'לי מתבנית הסיליקון .
איך תדעו כמה גרם יש לכם בכל פרוסה ?
פשוט חלקו את מס' הפרוסות שלכם ל 15 וככה תדעו כמה גרם ג'לטין צרכתם
מינון טיפולי : בין 1.5- 3.5 גרם ליום .