עוגת שוקולד וקצפת טבעונית
רכיבים:
בסיס העוגה
1 כוס שקדים
1/2 כוס תמרים
כף תמצית וניל
קרם שוקולד
בשר קוקוס צעיר מ- 2 קוקוסים - נמכר בחנויות הטבע במקרר
1/3 כוס קקאו
1 כוס אגוזי קשיו מושרים 20 דק'
1/3 כוס מייפל ללא סוכר
1/4 כוס מים
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס מים או מהנוזל של קרם הקוקוס
2 כפות שמן קוקוס נוזלי ( בטמפ' החדר בקיץ השמן נוזלי , בחורף או במקרר השמן מתקשה)
קצפת
1 קופסאת שימורים של קרם קוקוס - שהייתה במקרר לילה קודם
1 כף תמצית וניל
1 כף סוכר
אופן ההכנה:
משתמשים בתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ גבוהה.
בסיס העוגה:
לטחון את השקדים במעבד מזון ולהוסיף את התמרים והוניל עד שנעשית תערובת פירורית.
את התערובת יש להדק היטב בתחתית התבנית ומעט כלפי הדפנות ולהכניס למקרר.
קרם השוקולד:
להכניס לבלנדר את כל הרכיבים ולעבד יחדיו עד שנהיית עיסה סמיכה - לטעום ולהוסיף סוכר אם צריך (אני אישית לא אוהבת מתוק מידי)
את העיסה לצקת מעל התחתית ולהכניס למקרר ל - 30 דק' לפחות.
קצפת טיבעונית :
כאן מאוד חשוב שקרם הקוקוס יהיה מעל 20% שומן ( קצפת אחרי הכל - רק שהשומן בריא יותר) וחשוב שקרם הקוקוס ישהה במקרר לפחות לילה ויהיה קר מאוד.
פותחים את הקופסא מהצד התחתון - והסיבה לכך שאנחנו לא רוצים את הנוזלים שהצטברו מעל הקרם, אותם אנחנו שופכים לכוס ומשתמשים רק בקרם הקוקוס.
מקציפים את קרם הקוקוס במהירות גבוהה ומוסיפים כף - 2 כפות סוכר וכפית תמצית וניל עד שהקרם הופך קשיח כמו בקצפת. את הקצפת מורחים מעל קרם השוקולד על ידי מרית בעדינות או על ידי שקית זילוף.
אם לא תאמרו לאורחים/ לילדים שזו לא קצפת אמיתית, אף אחד לא יידע.