עוגת קלפוטי משגעת
אנחנו בקיץ וז שיא עונת הפירות , העוגה הזו רכה , טעימה וזו הגירסה הכי טעימה לכל מי שסוכרתי או אוכל דל פחמימה .
לא תרגישו שאין בה סוכר בכלל .
אז מה צריך ?
2 כוסות של כל פרי שאתם רוצים - אני השתמשתי באגס, נקטרינה ושזיפים צהובים .
1 קופסת שמנת מתוקה
4 כפות אבקת סוכר סוויטנגו
2 ביצים
1 חלמון (הצהוב)
1 כפית תמצית וניל
חצי כוס קמח שקדים
1 כף אבקת אפייה
1/2 כוס שקדים פרוסים
תוספת ליד העוגה
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר סוויטנגו .
אופן ההכנה:
משמנים היטב תבנית קטנה 30*30 סמ
מניחים את כל הפירות ומפזרים מעל כף גדושה של אבקת סוכר סוויטנגו ואת השקדים הפרוסים .
בקערה נפרדת , מערבבים את הביצים , סוכר סוויטנגו , תמצית וניל ושמנת ומערבבים
מוסיפים את קמח שקדים ואבקת אפייה.
שופכים את הבלילה מעל לפירות עד כדי כיסוי מלא , מנערים מעט את התבנית .
אופים בחום של 170 מעלות כ- 35 דקות , או עד שהקלפוטי שחומה מלמעלה אך לא יבשה לגמרי .
תוספת טעימה עם הקלפוטי .
להקציף מיכל שמנת מתוקה יחד עם 2 כפות סוויטנגו .
ולהוסיף לכל פרוסה בצד מעט מהקצפת .
בתיאבון .