top of page
טארט טאטין בצל

טארט טאטין בצל

טארט טאטין הוא אחד המאכלים האהובים עליי, במקור בסיס הטארט הוא בצק עלים , השימוש בבצק פילו הופך את הטארט לדל פחמימה מבלי לוותר על הקרנציות שיש בבצק עלים , אמנם בצל מכיל פחמימה ובתזונה מסויימת הוא מוגבל , אני עדיין חושבת שמאכל זה מתאים גם לסוכרתיים , אז הנה מעדן טארט בצל , בתיאבון

מצרכים לטארט :

2 חבילות של בצלי שאלוט - חתוכים לחצי 

3 כפות שמן זית 

2 כפות חמאה - אפשר לוותר על החמאה ולהוסיף עוד שמן זית .

1 כפית אריתריאול 

כפית תימין יבש 

גבינה בולגרית - חצי חבילה 

4 כפות גבינת קשקבל - אופציונלי 

4 עלי בצק פילו . 

1/2 כפית צ'ילי - אופציונלי .


אופן ההכנה : 

** חשוב מאוד לפני תחילת ההכנה להשתמש במחבת בעלת ידית ברזל כדי שיהיה אפשר להכניסה לתנור . 

לחמם מחבת עם החמאה ושמן זית .

לחתוך את בצלי השאלוט לרבעים ללא הקליפה 

להניח בצורה מסודרת את הבצלים על גבי המחבת , 

לבזוק מעט אריתריאול מעל ולתת לבצלים בערך 10 דק' במחבת עד שיזהיבו .

לבזוק מעל הבצלים אחרי שמעט התקרמלו את התימין , הצ'ילי והגבינה הבולגרית . 

להנמיך את האש .

בנתיים לחמם תנור על 160 מעלות 

לקחת 3 - 4 עלי פילו לשמן אותם היטב כל דף בנפרד .

לכבות את האש להניח עלה פילו על הבצלים 

מעליו לבזוק מעט גבינת קשקבל ולהניח מעל בצק פילו משומן נוסף 

לחזור על הפעולה שוב עם דף פילו נוסף .

להכניס א ת המחבת לתנור לרבע שעה עד 20 דק' שיגיע להזהבה .

בעוד המחבת לוהטת , להפוך את הטארט לצלחת גדולה . 

Faded Sandpaper

מתכונים נוספים

קינוח ג'לי דל פחמימה
Green Salad
קינוח דל פחמימה טעים וקאנצ'י מדפי אורז
Green Salad
קרפ דל פחמימה
Green Salad
רוטב ויניגריט בזיליקום
Green Salad
bottom of page