טארט טאטין בצל
טארט טאטין הוא אחד המאכלים האהובים עליי, במקור בסיס הטארט הוא בצק עלים , השימוש בבצק פילו הופך את הטארט לדל פחמימה מבלי לוותר על הקרנציות שיש בבצק עלים , אמנם בצל מכיל פחמימה ובתזונה מסויימת הוא מוגבל , אני עדיין חושבת שמאכל זה מתאים גם לסוכרתיים , אז הנה מעדן טארט בצל , בתיאבון
מצרכים לטארט :
2 חבילות של בצלי שאלוט - חתוכים לחצי
3 כפות שמן זית
2 כפות חמאה - אפשר לוותר על החמאה ולהוסיף עוד שמן זית .
1 כפית אריתריאול
כפית תימין יבש
גבינה בולגרית - חצי חבילה
4 כפות גבינת קשקבל - אופציונלי
4 עלי בצק פילו .
1/2 כפית צ'ילי - אופציונלי .
אופן ההכנה :
** חשוב מאוד לפני תחילת ההכנה להשתמש במחבת בעלת ידית ברזל כדי שיהיה אפשר להכניסה לתנור .
לחמם מחבת עם החמאה ושמן זית .
לחתוך את בצלי השאלוט לרבעים ללא הקליפה
להניח בצורה מסודרת את הבצלים על גבי המחבת ,
לבזוק מעט אריתריאול מעל ולתת לבצלים בערך 10 דק' במחבת עד שיזהיבו .
לבזוק מעל הבצלים אחרי שמעט התקרמלו את התימין , הצ'ילי והגבינה הבולגרית .
להנמיך את האש .
בנתיים לחמם תנור על 160 מעלות
לקחת 3 - 4 עלי פילו לשמן אותם היטב כל דף בנפרד .
לכבות את האש להניח עלה פילו על הבצלים
מעליו לבזוק מעט גבינת קשקבל ולהניח מעל בצק פילו משומן נוסף
לחזור על הפעולה שוב עם דף פילו נוסף .
להכניס א ת המחבת לתנור לרבע שעה עד 20 דק' שיגיע להזהבה .
בעוד המחבת לוהטת , להפוך את הטארט לצלחת גדולה .