גראטן קולורבי - דל פחמימה
גראטן הוא מאכל צרפתי ידוע העשוי מתפוחי אדמה , שמנת והמון חמאה , למי שרוצה לצמצם את כמות הפחמימות בתזונה שלו , ובעיקר סוכרתיים , הגראטן הזה הוא פשוט אלוהי , את תפוחי האדמה החליף הקולורבי שמקבל אליו באהבה כל טעם , אפשר להכין אותו טיבעוני ואפשר גם בגירסה החלבית .
מה צריך ?
מצרכים :
2-3 קולרבי קלופים פרוסים לפרוסות לא עבות מידי
קרטון 500 מ"ל חלב קוקוס
1/2 כפית אגוז מוסקט,
1 כפית מלח ,
פלפל גרוס – פתיתי צ'ילי
חצי כפית פפריקה
חצי כפית אבקת מרק.
אופן ההכנה :
מסדרים בתבנית את הקולורבי בשיכבה אחת , צפופה אחת ליד השני, בתבנית .
להכנת הרוטב :
בפינג'ן קטן שופכים את קרטון חלב קוקוס מוסיפים לו את כל התבלינים , מחממים מעט על הגז כדי שהכל יתמזג , טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך .( שימו לב שהבלילה תהייה מספיק מלוחה )
שופכים מעל הקולרבי את חלב הקוקוס ומכניסים לתנור ללא כיסוי , כ- שעה וחצי על חום של כ- 180 מעלות - לבדוק אחרי שעה שלא התייבשו כל הנוזלים אם נשארו הרבה נוזלים ממשיכים עד שהקצוות יקבלו צבע זהוב .
בודקים אם הקולרבי התרכך ואז המאפה מוכן .
*** למי שרוצה ניתן לפזר מעל מעט גבינה צהובה .
*** אפשר להשתמש בשמנת מתוקה במקום החלב קוקוס